~The Big Royal Wedding~

Jag är barnsligt förtjust i kungabröllop. Mina åsikter rent politiskt har ingenting med detta faktum att göra. Jag gillar sagan helt enkelt. Jag gillar förväntningarna, jag älskar klänningarna, hattarna, kändisarna, allt!
Brundklänningen! Bröllopsdagen är dagen då jag vill vara en prinsessa, vilket vackra Kate kommer få vara idag och fram tills att hon blir drottning<3
Åh, det är snart dags, nu kommer Harry och William in till kyrkan.
Spännande :D
~Jacque~

Transkribera

De senaste dagarna har jag setat och transkriberat en gruppintervju som jag genomförde innan påskhelgen. Det tar sinnessjukt lång tid! Eftersom det är en gruppintervju så svarade ju flera personer på samma fråga. Det dom har att säga är intressant, men att skriva vart enda ord, DET TAR  TIIIID!
Men vem har sagt att det ska vara roligt att skriva
alla delar i en c-uppsats?
Ingen.
Nä, bit ihop och få det gjort!
P.S Håller tummarna för att jag får sommarjobbet
som jag var på intervju för igår :o)
*Jacque*

Påskhelg 2011 - Fullspäckat schema

Skärtorsdagen: 1 timma afro/core. 6 timmar transkribering av intervju - 30 min avklarade, 2h 30min kvar :s
Långfredagen: Färga håret, (försöka hinna träna, transkribera och städa). Åka hem till Emils mamma och laga två västenbottenpajer, måla ägg, äta mat och umgås med hela familjen Gilljam, då Åläningarna är på besök.
Påskafton: Träna, åka med pappa ut till faster i Hjälmaresund. Sätta upp tipspromenaden och äggjakten (som jag fixade i onsdags, mycket nöjd) och sedan ha det trevligt med pappa, syrran*2+bihang.
Påskdagen: Träna. Hem till mamma, Gurra och Steffo och äta middag.
Annandagen: Träna. Ev. umgås mer med familjen Gilljam och kanske hem till familjen Lund på kvällen.
Tur att det bara är påsk en helg om året!
Men sen kommer jul också.
Phju...

Bilderna tog jag förra påsken :o)

Trevlig påsk allesammans!

 

*Jacque*


Grön av avundsjuka

Jag förstår verkligen inte grejen med Emils blogg.
Han har precis börjat blogga igen, efter ett års uppehåll, och han har fått en jäkla massa läsare?!
Emil: Jag är riktigt stolt över min bedrift (ser mallig ut)
Jag: Det är bara nyhetensbehag, älskling, dom är bara nyfikna (ser vacker ut)
Emil: Men läs det här, det är jävligt kul/bra/intressant/coolt.
Jag: Folk kommer att tröttna när dom inser att du bara skriver konstigheter.
Emil: Duuu är baaara avundsjuuuuk (ler och se fånig ut)
Jag:
...fortfarande vacker dock!
*Jacque*

Mera fisk! Hajmal i tomatsås. MmmMmm

Jag älskar fisk! Jag hittade hajmal/pangasius i frysen och visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Jag tog det jag hade hemma och det blev jättegott!
Detta recept rekomenderar jag till personer som inte är jätteförtjusta i den typiska fisksmaken och jag tror att barn skulle gilla denna fiskrätt!


Det här behöver du (4 pers):

4 styckfrysta hajmalsfileér på mellan 120-220 g. (Det går även bra att använda torsk)
1 gullök
2-3 dl krossade tomater (350g)
2 msk tomatpuré
2-3 dl creme fraiche
Broccoli
2 färska röda paprikor


Kryddor
Ta det du har hemma och tycker om!
Jag använde mig av, örtsalt, lite svartpeppar, dragon (jättegott), paprikapulver, lite chilipeppar


Gör så här:

Låt fisken tina en aning. Det är lättare att skära fisken om den är lite fryst.
Finhacka löken och fräs den lätt i lite olja. Tillsätt de krossade tommaterna, tomatpurén samt creme fraiche.
Skär fisken i kuber. Lägg ner fisken i tomatsåsen. Tillsätt kryddorna. Låt stå och puttra i ca 20 minuter tills fisken blivit helt vit.
Skär paprikorna i stavar och servera med broccoli som kokats i ca 7-10 minuter i lätt saltat vatten.
*****Smaklig måltid!*****

Tillsist vill jag bara visa mina små odlingar som stortrivs i köksfönstret.
Tomatplanta (från svärmor), basilika, och ett litet mysterium :o)
*Jacque*

Gammalt blir nytt - fynd från loppis

Jag såg i en tidning att en tjej hade gjort ett kakfat av gamla tallrikar.
Det kan inte vara så svårt tänkte jag.
Så här blev resultatet:

Det här behöver du:
3 tallrikar i olika storlekar.
Störst i botten och minst i toppen.
2 koppar, ljushållare eller något annat, att placera mellan tallrikarna.
Superdupermegabra LIM, för glas/porslin
Fint sandpapper


Så här gör du:
Sandpappra ytan på tallriken som du sedan ska limma fast koppen på.
Sandpappra även botten och toppen på koppen plus botten av de två översta tallrikarna.
Detta är viktigt för att limmet ska kunna fästa.

Låt torka!

Det kan vara bra med fyra händer!
Jag fick hjälp av min fina morfar :)
Tack!
Lycka till!

*Jacque*

Lättlagad lax- & ädelostpaj, LCHF eller med vetemjöl

Jag gjorde en jättegod och lättlagad lax- och ädelostpaj förra veckan.
Pajdeg
LCHF, pajdeg utan vetemjöl:

2 dl sojamjöl
1 del havrekli
100 g smör
ev. 2 msk kallt vatten
Arbeta snabbt ihop degen, tryck ut degen i formen, picka skalet med en gaffel
och sätt in pajskalet i ugnen. 200 grader i 10 minuter.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Pajdeg med vetemjöl:

3 dl vetemjöl (ev 1 dl vetemjöl, 1 dl rågmjöl, 1 dl grahamsmjöl)
150 g smör
2-3 msk kallt vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Skär smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta ihop till en klump av pajdeg. Knåda inte degen.
Tryck ut pajdegen i en pajform (ca 24 cm diameter). Låt gärna pajskalet stå i kylen i 20 minuter innan du gräddar den. Du kan också slå in pajdegen i lite gladplast och lägga i kylen i 30 minuter samt sedan kavla eller trycka ut den i formen innan bakning. Picka pajdegen med en gaffel. Grädda pajskalet i 200 grader i 5-10 minuter.

Ett tips är att pensla botten med lite vispat ägg sista minuterna så skyddar man degen att bli blöt när du lägger på fyllningen. Då blir pajdegen knaprigare.


Fyllningen
140 g Klassisk Ädelost Kvibille 30%
2 dl vanlig riven ost
2 dl creme fraiche
1 ägg
lite salt, efter smak
ca 70 g varmrökt lax

Gör såhär:
Blanda den rivna osten, creme fraiche och ägg. Smula ner ädelosten, salta. Rör om.
Häll ner smeten i det gräddade pajskalet. Dela laxen i mindre bitar och fördela laxen i pajen. Toppa med lite riven ost.
Grädda på 200 grader i mitten av ugnen, i ca 10-20 min, tills pajen fått en fin färg.

Servera varm med broccoli!

Smaklig måltid!
*Jacque*

Hofors, Hellefors?... Helsingfors!

Gustav hade lite problem med att komma ihåg vad staden som vi besökte i helgen hette.

Gustav: När är vi framme i Hofors?

Mamma: Helsingfors, heter det.

Gustav: Vad fint det är här i Hellefors.

Jag: Helsingfors!!!

Gustav: När jag kommer tillbaka till skolan ska jag berätta att Findlands president, som snart ska få kicken, heter Sirka-Lisa Halonen och huvudstaden heter Helle..Hoo...Fooo.. va faan?

Jag och Mamma: Helsingfors!!!! och så heter hon Tarja!

Bilder:


Vi skulle först åka till Stockholm, men vips,
så blev det Helsingfors istället!


Vi njöt av solsken...


och blickade ut över stockholms skärgård.


Efter en mysig kväll/natt med god mat och en häftig dansshow
(som mamma lyckades somna under), vaknade vi upp 1 timma framåt i tiden,
och möttes av ett sorligt Helsinki.


Vi promenerade...


...och självklart åt vi, traditionsenligt, finskagrisar på torget.


Gustav ville ta med sin en souvenir hem.



Saluhallen var ett MÅSTE och det inhandlades finsktbröd och korv!




Tillbaka på båten och in i spelhallen!


Gustav fick såväl FM-guld som SM-guld i airhockey!


Dessutom rockade han loss tillsammans med Aerosmith!


Även lördagen avrundades med en dansshow, innehållande lättklädda
damer till Gustavs stora  förtjuselse.


Resan led mot sitt slut och vi alla tre var supernöjda med våran toppenfina
och jättemysiga familjehelg <3



Gustav lärde sig tillslut att Findlands huvudstad heter, Helsingfors!

Tack finaste mamma för denna underbara påskpresent!
Resan kunde inte ha varit bättre, trots ruttna tår, ett hjärtsnurp och en pilsk tonåring :D

All kärlek till min fina familj <3

*Jacque*


Nu är den väl ändå här?

Vågar man säga det nu? Jag har sett blomsterknoppar, jag har hört fågelkvitter, jag har kännt dofter och jag har fått njuta av solens värmande strålar mot min vinterbleka hy. Ja, nu borde man väl få säga det! Jag gör det nu..

Våren är här!



Jag våren 2011


Emil våren 2007


En fin liten berättelse jag hörde på P3.
Jag minns inte ordagrant men det var något i stil med:

"När jag vare liten sa pappa till mig och min syster att på Island,
där är det så kallt på vintern så att orden hinner frysa till is innan någon hinner höra dom,
därför kan islänningarna inte tala med varandra vintertid. Men på våren då tinar alla ord och
då kan man höra en massa samtal flyga runt i luften"

*Jacque*


En onsdagskväll vid vatten och solsken

I onsdags var jag, Emil och Emils mamma ute och övningskörde. Frukta ej mina vänner, det var endast Emil som övningskörde, jag satt i baksätet och kom med smarta iakttagelser och kommentarer.

Nåväl, behövet av lantväg tog oss utanför Torhälla, där det fanns tid för andrum och återhämtning.

Bilderna är tagna med min mobil och är därför mörka och inte så detaljrika, men jag hoppas ni kan se känslan.


















Finaste <3



Här vill jag spendera resten av mitt liv..

*Jacque*

En härlig start på dagen

Morgonpasset i P3
.
Min livskvalité har höjds markant sedan jag började lyssna på Morgonpasset i P3.
Nu börjar min dag med mys och skratt tillsammans med Martina, Kodjo och Hanna.
Nu när jag har börjat lyssna vill jag inte sluta, rekommenderar Morgonpasset starkt!
Dessutom, ett stort PLUS, ingen jävla reklam!
.
*Jacque*

RSS 2.0