Första fotot med nya kameran!

Jag absolut älskar kameran! Den är så enkel och det är verkligen jättekul att pröva sig fram med olika funktioner, färger, skuggor och former. Nu har jag fått tillbaka mitt andrum :)
*
.
Is
*
Eftersom jag fyller år på söndag var vi hemma hos min storasyster idag och firade mig och min fasters födelsedag. Mycket trevlig kväll med hög volym och på tok för många kakor. Imorgon ska vi ut och äta med mamma, Steffo och lillebror, så jag lär väl gå upp cirka 5 kg till denna helg.
Jag fyller ju 23 år, inte mycket o fira anser jag, ganska trist årtal, så detta år firar jag endast med familjen. Under hösten/vintern tänkte jag anordna en tjejkväll - då kan den som vill säga grattis i efterskott :o)
Jag är så otroligt tacksam för alla mina vänner, vill inte ha något annat av er än just eran vänskap.
*
Nej nu ska jag gå och lägga mig, imorgon är det pysseldag med massa skoj från Panduro!
*Jacque*

Juno - min absoluta favoritfilm!

Denna underbara film visades nyss på TV. Jag såg den första gången med Milla för några år sedan och blev kär redan från början. Tonårskärlek, graviditet, känslor, humor, lycka och den finaste gåvan. Juno är en film som berör! Absolut sevärd!
.
.

"Stark komedi om tonårsgraviditet

Den varma och smarta komedin Juno kretsar kring den 16-åriga tjejen Juno som av misstag blir gravid med sin bästa vän. Hon funderar på att lämna bort barnet för adoption till en perfekt familj men det visar sig svårare än hon kunnat ana.

Tack vare en hel del oflyt kastas Juno hastigt och väldigt lustigt in i vuxenvärldens problem. En ofrivillig tonårsgraviditet är inte det lättaste ämnet att göra komedi av. Juno är dock en så smart och skojig film att den öppnar upp dörrar i låsta tankebanor kring denna i USA ständigt högaktuella fråga. Bästa vapnet är som så ofta humor.

Skratten avlöser varandra i en strid ström tills man bara sitter och njuter av en av senare års allra starkaste komedier. Mycket beror filmens succé på Ellen Page. Hon är inget annat än strålande i huvudrollen som Juno och har med all rätta nu oscarnominerats. 

Regissören Reitman har tidigare gjort den lysande "Thank you for smoking". Man märker av en viss politisk vinklig i båda filmerna. Det känns ändå som att han balanserar väl kring ämnets problematik om aborter och adoptioner. Ingen abortförespråkare lär bli speciellt upprörd. Du kommer vara alldeles för upptagen med att skratta."

En text av:
Peo Sandholm
bio.nu
.
*Jacque*



Finns det några snälla barn här?

Jag kollade i min kalender och insåg att det just idag är:
10 veckor kvar tills julafton!
Min och Emils femte jul tillsammans <3


2008
**

2009
**

*Jacque*


Här börjar inte ett nytt kapitel - det här är en text om noom

Klas Hallberg har skrivit den störtsköna boken "Hångla mer". Som kort sagt handlar om att våga leva, våga känna sina känslor, våga lyckas och vara stolt som faaan över det eller totalt misslyckas och det är då OKEJ att gråta hejdlöst. Man ska utgå i från sig själv, inte vara elak mot någon annan, utan se sin del i saker o ting ect...
Ett stycke i boken handlar om noom:

“Jag har hört ett rykte. Det kan vara en skröna. Det kan vara sant. Jag skiter i vilket, jag vill tro att det är sant. Och är det inte sant så har det skänkt mig både glädje och frid.

Jag har hört sägas att någonstans i Afrikas djungler (vilket sagolikt uttryck… i Afrikas djungler …) ska det finnas ett folk/en stam/en skön grupp lirare som inte har orden bra respektive dåligt i sitt språk. Det har helt enkelt inte samma sorts värderingssystem som vi har. De har förvisso uttryck som motsvarar bra respektive dåligt. Men det är på en annan sorts skala. Jag tycker det är fenomenalt.

För hos detta folkslag är det enligt egen utsago så att man använder begreppet noom. Noom står helt enkelt uttryckt för intensiteten i energin i ögonblicket. Och hög noom är “bra” samtidigt som låg noom är “dåligt”. Vilket innebär att det enligt detta folkslag är skitbra att vara urförbannad och gråta och skrika med hög intensitet, och uruselt att sitta och slötitta på tv och se på nyheter med lemläsatade barn utan att pulsen stiger ett enda slag. Likgiltighet, slentrian och apati är med andra ord det värsta som kan drabba någon i den stammen.

Fenomenalt.

Och det finns säkert komplexiteter kring jämförelsen som innebär att jag gjort det alldeles för enkelt för när jag gjort den. Men även det skiter jag i. För jag tycker det är ett underbart förhållningssätt. Ett förhållningssätt som vi skulle må bra av att åtminstone införa i vår fullständigt normalfördelade mellanmjölkslagoma standardkultur.

Olika saker finns!

Så låt oss nu gå man ur huse och uppleva livet med litet intensitet. Det är inte farligt att vara arg. Det är inte farligt att vara ledsen. Det är inte farligt att vara kåt.

Och hur många varv du än tycker att jag tar detta samma resonemang och hur mycket du än tycker att jag slår in en öppen dörr … är det ändå så att jag är övertygad om att vi måste hjäpas åt att påminna varandra om detta. För annars kommer vi att tyna bort i urtrista konferensrum och på urtrista släktmiddag och framför urtrista tv-program. Vi kommer att tyna bort i glömskans och onanins oändliga vardag. Ni minns väl hur filmen American Beauty börjar? Den börjar med en scen där Kevin Spaceys karaktär står och runkar i duschen samtidigt som hans tankar spelas upp: titta på mig, här står jag och runkar i duschen. Och det är väl inget fel med det, men det tråkiga är att det med största sannolikhet kommer att vara det mest spännande som händer idag …

Hur hög noom har du i din vardag?

Det vore ju trist om locket är så hårt tillskruvat att du inte ens unnar dig att onanera i duschen … “


Hångla mer!

Låna den av mig eller köp den här.

(180 kr)

Läs den! En stor portion humor och en knäpp på näsan!

Bra julklappstips!

*Jacque*


Pandora - höj blicken över ditt eget huvud

Vissa människor är så otroligt insnöade att de inte kan se någon annan väg utom deras egna.
Vissa arbetar med samma sak, på samma sätt "som man alltid gjort" utan att ens tänka efter varför man gör som man gör. Vad är syftet?
.
Min vän Sara har en fin tatuering där det står:
Cui Bono - Till vilken nytta till vems fördel?
Fler människor borde tänka så innan de öppnar munnen.
Även jag själv har något att lära gällande detta - dagens självinsikt!

*
Think outside the box - visst, men kolla först vad boxen innehåller...
*
.
*Jacque*

Dagens fråga...

Luktar sjöjungfrur fisk?

.
Mermaid Discoveries

.
Cayah_by_Viccolatte

.
.


Källa
.



Fakta:

Havets skönheter

Sjöjungfruerna är det havsfolk som oftast dyker upp i sagor och historier. De är för det mesta mycket vackra kvinnor från midjan och upp, medan de istället för ben har fiskstjärtar. I vissa delar av världen tros de ha makt över vädret. I många historier lurar de ner sjömän i havet för att dränka dem, i andra versioner bara för att de är ensamma.

Under romartiden trodde naturforskarna att det fanns sjöjungfrur på riktigt. En av dem, Plinus den äldre (23-79 efter Kristus) skrev en bok om hur sjöjungfruerna levde och var man kunde hitta dem. Under medeltiden var det kristna präster och munkar som skrev om dem. De menade att havsfolken saknade själar, och kunde därför aldrig komma till himlen som människorna.

Förklaringar?

Man brukar förklara tron på sjöjungfrur med att sjömän förr i världen blev fruktansvärt ensamma under långa tider på det öppna havet, och när de fick se glimtar av stora havsdjur tyckte de att dessa liknade vackra kvinnor. Tumlare, delfiner, sjökor och sälar brukar få skulden för att ha förvridit huvudet på de kärlekskranka sjömännen. Vad tror du?

Källa

.

*Jacque*


Om jag skulle få önska...

Jag har fått många förfrågningar de senaste dagarna om vad jag önskar mig i födelsedagspresent...
Det kan låta klyschigt men när jag tittar på min familj, min sambo och våran fiiina lägenhet så kan jag inte komma på något som jag behöver.

Jag och Kim pratade nyss om min förra födelsedag som firades storstilat på Madeira.
Fixade naglar, ny frisyr, blockade ögonbryn, middag på Indiskrestaurang och en STOR överraskningsfest på taket av en nattklubb mitt i Funchal. Helt fantastiska kollegor o vänner helt enkelt!





<3

Men för att återgå till nutid, snart ett år äldre... Hmm om jag skulle få önska så skulle jag ville få:

  • En resa till London (av Emil)
  • En ny säng (Vi har Gustavs gamla, nerhoppade säng)
  • En enkel systemkamera (absolut inget måste, men om jag nu önskar)
  • En ny dammsugare
  • En ny BRA stekpanna
  • Presentkort på Panduro
  • Ett snyggt knivställ med bra köksknivar
  • Bruna eller gröna fingervantar
  • Trevlig kväll med mina nära och kära
31 oktober ifall någon glömt :o)

*Jacque*



Ljus i höstmörkret

Idag mår jag lite bättre, febern är borta och jag är piggare i huvudet, dock ganska trött i kroppen...
Nu ska jag gå iväg till praktiken för ännu en lärorik dag :o)
.

Ikväll ska jag tända massa ljus i höstmörkret och

krypa upp i soffan med en kopp te och en bra bok!

.

*Jacque*


Jag saknar mitt andrum...

Jag vet att jag skrivit det förut, men jag saknar verkligen att fotografera. Jag hitter inte sladden till min digitalkamera vilket gör att jag inte vill fota, då jag inte kan lägga in bilderna på datorn. Dessutom så vill jag ha en systemkamera, ingen dyr och svårhanterad, enkel och prisvärd! Min vän Jacqueline tipsade om en Canon eos 1000D. Den verkar ju bra men jag vill testa den först innan jag köper den, jag får väl bjuda över mig själv på en fika till Jacqueline ;o)

Lite bilder från sommaren 2010...

Kim i väntan på Liv

Retuscherad

 

Joakim, Robins urgulliga brorson

Retuscherad

 

Elin, min fina systerdotter

Oretuscherad

 

Gustav, min fantastiska lillebror

Oretuscherad

 

Erik, min fina vän

Oretuscherad

 

Emil, min älskde sambo

Oretuscherad

*Febersjuka Jacque*

 


Mys med Mia i höstmörkret

Vi har äntligen börjat få ordning här hemma. Trähyllor och tavlor uppsatta, klädskåp och byrå på plats och det bästa av allt, massa värmeljus! Dessa små värmekällor ger hööög mysfaktor! Jag skulle vilja lägga upp en massa bilder men dock så hittar jag inte sladden, den mellan kameran och datorn, suck..
.........................
Såå ni får nöja er med en bild från google. En bild på underbara Mina Skäringer och hennes bok, "Dyngkåt och hur helig som helst". Boken fick jag som en gåva, nu i fredags och jag började genast att bläddra i den. Boken är fantastisk, små korta kapitel ur Mias liv, hennes vardag och verklighet. Humor, självklart med tanke på författarens andra karriär med även inslag av sorg, smärta, kärlek och allt som ger livet mening.
Jag har bara läst till sida 58 av 168 men hittills har jag fått många skrattanfall och näsknäppar!
.
Läääs och njut!
Ger värme i höstmörkret!
.
*Jacque*

RSS 2.0