Emil, utekväll med grabbarna. Jag, innekväll med dammråttorna

NU har jag städat klart lägenheten, imorgon är det bara för Emil att göra de sista, fixa golven. Jag är nöjd över dagens städinsats, trots att det drog ut en del på tiden :p Men ingen är ju perfekt. Snart kommer Emil hem. Han har INTE jobbat, han har haft en utekväll med grabbarna! Välförtjänt utekväll anser jag. Sovdax, imorgon blir det en tur med mamma och Gustav till Malmköpings-markanden :o) Kul!
.
Sov gott!
.
*Jacque*

En ötur önskas!

Det händer inte mycket just nu, jag jobbar dag, natt, kväll, helg. Jobb är jobb men jag trivs bra på arbetsplatsen, vilket gör det hela mycket lättare och dessutom leder ju mycket jobb till en bra lön, så det är ju något att se fram emot. Emil är äntligen hemma från sin säljturné, han har sålt 51 abonnemang den här månaden, det är toppen!
.
Vi håller på o kolla resa till Madeira, jag vill verkligen åka, men det är så dyrt! Känns inge kul att spendera så mycket pengar, vi har även problem med att få ihop tiden, Emil jobbar, jag jobbar = tajt om ledighet... Vad som händer får tiden utvisa, hoppas på att en BILLIG sista minuten ska rädda dagen.
.
Ni som sitter på Madeira-kontoret och latar er hela dagarna, kan inte ni hålla koll efter en billig resa med ospecificerat boende till mig o Emil, 1 vecka ;)

.

<3
Saknar
*Jacque*

Påväg hem

Jag ska snart ge mig av till jobbet, hoppas bara att det inte regnar när jag beger mig.
Jag vill verkligen att denna natt ska gå jättefort! Denna väntan innan drar verkligen ut på tiden.
Emil är snart påväg hem.. Imorgon vet jag med säkerhet att jag kommer att somna i hans famn, äntligen!
Imorgon har han varit borta i 12 dagar i rad, han har sammanlagt varit hemma 1 dag av 17. Inte för att jag ska klaga, på dessa 12 dagar som han har varit borta, har han sålt 35 abonnemang! Han är grym min sambo!

Nog med skryt. Veckan som varit gick fort. Jag, pappa och syrran med familj, hyrde stuga i Herrfallet några dagar. Det var skönt med ett miljöbyte och dessutom är det alltid kul och vara med min storasyster, rollerna storasyster-lillasyster blir så tydliga mellan oss ibland, hehe, mysigt var det iaf.

Idag har jag varit med Emils mamma, jag sov där i natt, alltid lika trevligt. Hon är helt underbar ska ni veta, kan inte tänka mig någon bättre :) Vi har varit på loppis och på Jysk, det inhandlades nödvändigheter som handdukar och badrumsmatta. Jysk har nu bra rea, vilket är att rekommendera.

Jag har även läst ut Breaking Dawn - Så länge vi båda andas den fjärde och sista boken ur Stephenie Meyers bästsäljande serie The Twilight Saga.
Jag har ju sett första, andra och tredje filmen och nu orkade jag inte vänta tills de sista, jag var tvungen att veta slutet så jag läste sista boken utan att ha läst de första tre, men jag ska, jag måste, jag vill ha mer!


Sov gott mina vänner!

*Jacque*





Vi härdar ut...

Som tidigare nämnt åkte Emil till Skåne tisdagen den 13/7.
Jag pratade med honom för en stund sedan och då var har i Göteborg och stod o sålde på
Gothia cup. Köpare: Troligtvis deverse fotbollsföräldrar.
Emil berättade att om han säljer BRA idag så kommer han att få stanna kvar där tills på söndag 25/7, alltså 1 hel vecka till!! Då har han varit borta från den 13/7 till den 25/7. Jippi" NOT.

Meeen jag härdar ut. Jag saknar honom enormt mycket och han längtar hem, så jag antar att detta är minst lika jobbigt för honom som för mig.. Vi biter ihop nu och fokuserar på att vi kan spara ännu mera pengar. Det är fruktansvärt bra att ha sparpengar. Vi har aldrig behövt låna en krona av någon och med allt jobb och slit så kommer vi förhoppningsvis inte behöva låna något den kommande tiden heller. I höst ska Emil ta körkort och då ska vi köpa bil - det är väl dags för det nu :p

Den här kanske vore nått att glida omkring i...


Men tyvärr så är väl denna mer i våran prisklass:

Snyggt hus i bakgrunden i alla fall :)

Jag vill understryka att pengar inte är allt. Visst att det är jobbigt att Emil är borta mycket, men det är ju bara nu under en period. Visst klarar man sig med mindre, men det är tryggare med mer. Jag menar inte att vi är rika eller har en massa pengar, bara att lite mera pengar ger lite mera trygghet, man vet ju aldrig vad framtiden har i beredskap ;)

Hoppas ni alla har en trevlig söndag. Själv ska jag jobba inatt igen. Jobbar tre nätter i rad sedan är jag ledig fyra nätter :) Jag trivs faktiskt bra på jobbet, vilken tur jag hade som fick sommarjobb till slut!

Ta hand om er gott folk!

Älskar dig Emil <3 
Är så stolt över dig.

*Jacque*

Nu och då

Man förändras mycket på ett år. För ett år sedan hade vi varit på semester i Sverige och kommit tillbaka "hem" till Madeira. Vi hade 5 månader kvar på ön, just då kändes det som en evighet men när jag tänker tillbaka på den tiden känns det som en sekund. Den sista tiden på ön gick väldigt snabbt och nu längtar jag tillbaka. Jag saknar mina vänner, naturen, lägenheten, ja och faktiskt jobbet. Jag saknar det enkla livet, en vardag utan så många måsten. Jag vill inte flytta tillbaka men en semester dit skulle ju inte sitta fel. Hoppas att det inte blir för mycket jobb nästa månad, då kanske vi kan återvända till paradiset en sekund till...
.
Emil 2009-06-04
.
Emil 2010-06-25
.
Jag 2009-06-28
.
Jag 2010-06-25
.
*Jacque*

Regn

Nu sitter jag hemma hos mamma igen, tittar ut på hästhagen och njuter av ljudet, det underbara ljudet av regn! Äntligen! Sval frisk luft strömmar in genom fönstret och jag känner doften, det luktar sommar!
.
Jag minns tillbaka till en underbar road-trip som jag och Emil gjorde tillsammans med Sara och Oskar på Madeira. Vi hyrde en bil och åkte upp i bergen, dock hade vi inte tur med vädret utan åkte omkring i en tjock dimma och regnet gjorde sig ständigt påmind. Men trots detta var allt så otroligt mysigt, jaa nästan magiskt och lite spökligt, som om vi färdades runt i en dröm, omgivna av vatten, moln och växter.
Nu när jag hör regndropparna utanför fönstret tänker jag tillbaka på den resan, ett minne för livet tillsammans med vänner för livet.
.
Nu saknar jag dock bara Emil, han är på sälj-event i Skåne och kommer hem på tisdag.
Det är tråkigt när han är borta för jag saknar honom, men han gör det för våran framtids skull och för det är jag tacksam. Jag är glad att han tar de chanser han får för att utvecklas och bli bättre på sitt jobb, det visar på engagemang och ansvarstagande - det visar att den 17-åriga pojken som jag blev kär i för fem somrar sedan inte är en pojke längre - jag älskar honom helt enkelt.
Oj vilket kärleks-tjafs det blev här då :p Ja, ja de flesta orkar väl ändå inte läsa så här långt.
-
.
.
Ha en mysig kväll allesammans, nu ska jag fortsätta umgås med familjen <3
.
*Jacque*

Cykeltur: Sundbyholm - Torshälla, 1 mil. + 30 grader varmt

Ja det var ju en lysande idé. Våran tandemcykel har stått hemma hos mamma i ca 2 år nu,
så igår tog vi fram gamla "Bettan", gav henne lite smörj och luft och sedan rullade vi ut på den lilla grusvägen...






Halvvägs mellan Sundbyholm och Torshälla. Vi var genomsvettiga!
Att cykla i + 30 på en stekande väg utan någon skugga och med några
lömska backar - ja det var en upplevelse :p


Bara 7 km kvar... hmm...


Vi gick upp för denna backe...


Behöver jag säga mer?



Vi gick förbi detta förfallna gamla hus. Stor tomt, igenväxt men väldigt mysig.

Vi överlevde resan iaf, det tog väl ca 45 min men det kändes riktigt bra.
Måndagens träning - avvklarad!

Väl framme i Torshälla bjöds det dock på både smörgåstårta och födelsedagstårta,
Emils morfar fyllde 80 den 11/7 GRATTIS!

Självklart tog jag en bit tårta, belöning efter 1 mils slit! ;)

*Jacque*



Sol och bad i mammas pool :)

Varma dagar, varma nätter. Man tycker att vi ska vara vana med värmen efter ett år på Madeira, men ikke sa nikke!
Tur att mamma har en stor pool i Sundbyholm som jag kan ligga och plaska i.
Emil är LEDIG idag så vi ska passa på att besöka det lilla pardiset i Sunpan :o)
.
.
Vad gör ni dessa varma sommardagar?
.
*Jacque*

Madeira 2006 - början av vår historia.


Sommaren 2006. Jag var fullständigt nyförälskad. Emil också dels i mig men även i den lilla ön Madeira, som han hade besökt några månader tidigare. Han pratade ständigt om ön, hur gärna han ville flytta dit och att han så snart som möjligt ville åka tillbaka och besöka sin storebror, som för tillfället var bosatt där.

Jag log mest. Jag tyckte det var roligt att se honom så entusiastisk. Nu, med flera års erfarenhet vet jag ju att Emil lätt blir entusiastisk över saker som intresserar honom för tillfället, entusiastmen försvinner sedan dock lika snabbt som den kom :p

Jag tog studenten den sommaren och eftersom att jag hade så höga slutbetyg fick jag närmare 9000 kr genom olika stipendium som jag sökt några månader tidigare. En eftermiddag när vi gick på stan tittade vi som hastigast in på resebyrån och hittade en sistaminutenresa: Madeira, 2900 kr 2 veckor ospecificerat! Jackpott! Jag såg glädjen i Emils ögon, jag hade ju pengarna, så varför inte?

Sagt och gjort. Vi bokade resan till Madeira och efter ett tre månaders långt förhållande åkte vi på våran första gemensamma resa. Tänk om jag hade vetat då att vi cirka tre år senare skulle flytta dit, till ön mitt i Atlanten och uppfylla den drömm som Emil så entusiastiskt hade talat om. Ja, om jag hade vetat det, hade jag då använt mestadels av mitt stipendium för att besöka Madeira i 2006?

Det hade jag troligtvis gjort. Jag var ju fullständigt nyförälskad.
Bilder från Madeira 2006

 

 

 

 

 

 

 




Fotograf: Fredrik Gilljam
*Jacque*

Så var man själv igen...

Emil åkte precis iväg till Enköping för att senare åka vidare till Mora där han ska spendera helgen. Jobb, jobb, jobb, stackaren får aldrig en ledig dag :( Stackars mig får aldrig en ledig älskling... Men men så är det, han jobbar mycket nu under sommaren sen så blir det mindre i vinter. Vi får njuta sen när lönechecken kommer och jag får bita ihop under tiden.. Jag intalar mig att det är bra att man får sakna varandra :) Och det gör vi <3

Natten tills idag var det jag som jobbade, 21.30-07.00. Det gick bra, dock hade hela avdelningen diareé så det var mycket skitgöra, men timmarna rullade på. Nu jobbar jag nästa gång tis-ons.
Ska snart iväg och dansa igen, man måste ju hålla igång!

Nedan är lite bilder som jag lagt ut på FB, men eftersom inte alla har FB så tänkte jag lägga ut några bilder här också! Fotografen är min enormt talangfulle lillebror Gustav (13 år).


 

 

 

Denna sista bild har jag tagit. Inga av bilder är retuscherade än,

det ska jag göra någon gång när jag har mer kunskap och tid :p

*Jacque*


Morgonpigg för att bli middagstrött

Jag ska jobba inatt så därför ställde jag klockan på 06.30 och gick och träna afrikanskdans i Rothoffsparken.
Efter 45 minuters dans under varm morgonsol och med grässtrån mellan tårna tog jag en cykeltur längst ån.
Solen speglade sig i vattnet och  de blomstrande algerna gjorde att vattnet såg ut som en flytande sommaräng. Jag log, nöjd över min bedrift att ta mig upp ur sängen bara 1 timma tidigare och trampade vidare mot mammas jobb.
.
Detta var en jätteskön start på dagen. Förhoppningsvis kommer denna tidiga morgon resultera i en trött eftermiddag så jag kan hålla mig vaken på jobbet inatt. Pigg och alert!
.
Sov gott!
*Jacque*

Nattuggla

I natt ska jag arbeta min första riktiga natt, alltså jag ska jobba själv - inget intropass :)
Jag är lite nervös, mycket o tänka på innan jag kan alla rutiner, men det kommer nog att gå bra..
Oj oj nu måste jag sticka! Önska mig lycka till :)

Ville bara visa en av ca 200 bilder som jag tagit på min systerdotter, Elin.
Söt som socker :)

*Jacque*

Månadens säljare!

Emil berättade igår att hans chef meddelat att Emil blev månadens säljare i juni!
Emil sålde alltså mest av alla Viasat-säljare i Sverige (ca 100 st) under junimånad - Emils första hela månad som säljare!

Han är ju bara så jävla grymt bra min älskling!! Helt otroligt bra, så nu längtar vi verkligen tills julilönen, BONUS :D



Jag är så stolt och lycklig över honom. I helgen är han i Ockelbo och säljer på en marknad. Vem vet - Emil kanske säljer Viasat till kungahuset om han först övertygar Daniels föräldrar...
Vad tror ni? Får dem sätta upp en parabol på slottet?


Hoppas ni alla får en varm och trevlig dag! Nu ska  jag åka ut till mamma och lägga mig vid poolen.
+28 i solen och + 30 i poolen :D

*Jacque*

Midsommar i Mariefred!

Nu har jag försökt lägga upp bilder i flera dagar! Tyvärr har det inte fungerat, jag har bara fått "error".
Men nu så gick det tillslut! Nedan är bilder från midsommarhelgen som tillslut firades i Mariefred istället för Fagersta, det blir inte alltid som man tänkt sig, MEN vi hade väldigt trevligt i alla fall :)

Vi åkte ifrån Fagersta och slog läger hemma hos Kims mamma i Mariefred.

Detta är utsikten från deras balkong, som en tavla :)

 

Underbara Mariefred - en blandning av gammalt och nytt

 

Robin, Kim (Liv) och Ing-Marie

 

Emil mumsa i sig en stooor mjukglass med "tutti-frutti"- strössel på.

Härligt varmt midsommarväder :)

 

Kärleksfulla blickar till min älskade fotograf <3

 

Midsommarnatten - brädspel och chips! Inte helt fel det heller!

 

Här sover den lilla staden :)

 

Som sagt, det blev inget midsommarfirande i Fagersta, men det kommer flera midsommrar.

Det viktigaste är att omge sig av personer man älskar coh så länge jag har min man och mina bästa vänner så har jag det jag behöver. Dock hade det varit roligt att ha familjen + Sara och Oskar där, men man kan ju inte få allt på samma gång. Trots allt mycket är jag nöjd med årets midsommarfirande :)

 

Återkommer inom kort!

 

*Jacque*

 


RSS 2.0