Middagstips??

Så var det bestämt, Sara (Emanuel), Jennifer, Jejja, Skåne och eventuellt Malin kommer hit på lördag på en liten "hejdåmiddag". Men vad ska jag bjuda på? Tips någon? Middag och efterätt? Mamma föreslog lasange, vilket är mycket bra.. Lätt att göra, lätt att servera.. Dessutom är det lätt att göra vegan-lasange åt Jennifer..
Men till efterrätt?? Något med choklad kanske?

~Jacque~

Följ med på en oförglömglig resa!

(Jag hittade detta inlägg på en viktblogg, tyckte det var kul att läsa)

 

Paradisön Madeira, Atlantens pärla, liknar närmast en flytande trädgård. Vulkanisk aska och lava har gett ön en mycket näringsrik jord. Känd som en av Europas äldsta turistdestinationer, kan Madeira bjuda på mycket inom professionell erfarenhet och den spontana gästfriheten från lokal befolkningen är äkta.

 

Madeira är en dramatisk ö, exotisk grön med ljus som ger landskapet ett speciellt skimmer. Berg som stupar ner i havet, vattenfall som rinner ut från klippor, vägar och stigar.  I Porto Moniz på nordvästra kusten, har naturen själv gjort bassänger av varmt havsvatten i de vulkaniska klipporna. Mellan bergen sträcker sig oframkomliga, trånga dalar med en överdådig vegetation och ett fantastiskt landskap. Geografiskt tillhör ön Afrika där den ligger söder om Casablanca i Marocko och liknar inget annat ställe i världen. Den är inte lik Europa eller Kanarieöarna, och framför allt inte lik Afrika. Grunden är en bemärkelsevärd kombination av öns beläggning, klimat och geologiska ursprung. Oavsett vilken tid på året är det blommor, blommor, blommor...

Klimatet är behagligt , ett milt subtropiskt klimat. Aldrig för varmt, eller för kallt.

 

En annan bra sak med Madeira är att det inte finns några ormar eller andra giftiga krypande djur. Oväntade regnskurar kan komma, men frukta inte, de håller vanligtvis inte på i lång stund.  Det är ju en orsak till att ön är så frodig. Madeira har inga sandstränder, utan det finns många bassänger i havsklippor med trappor som leder ner till havet. Bassängerna är för det mesta fyllda med havsvatten.


Madeira fick, liksom Azorerna, delvis självstyre efter revolutionen 1974. Förutom den portugisiska nationalflaggan har Madeira också en egen regionalflagga. De blå fälten symboliserar havet som omger Madeira,  och det gula fälten rikedomar som kommer från öns fruktbarhet. I mitten är det ett rött och vitt kors identisk med det som prydde Prins Henrik Sjöfararens skepp.

 

~Jacque~

 

 

Bilden är från våran Madeira resa, augusti 2006


Två veckor kvar!

Idag är det precis två veckor kvar tills vi åker. Emil håller just nu på att provpackar resväskan och väger den på wii brädan. 5 kg till. Man får tydligen ha 20 kg i resväskan och 5 kg i handbagage. oj oj oj.. Tänk er själva, att packa ner saker för ett helt år på 25kg, inte lätt..

Snart är middagen klar.. Det blir kykling, klyftpotatis, gröna bönor och dragonsås.. MUMUS!

~Jacque~

Nu är den klar!

Som ni ser är min nya Skattkammar blogg klar!! Så fint!
För övrigt har jag spenderar kvällen hos Jennifer som precis kom hem från sin mor och far. Så kul att se dig igen gumman, vi måste umgås så mycket som möjligt innan jag åker. Vi åt god mat och tittade på six feet under, så jäkla bra serie. Om jag inte minns fel så följde Stefan den serien när jag var yngre?? Men men bra är den iaf! Nu måste jag sova, ska upp o jobba imorgon...
Snart nyårsafton, längtar.. Det blir en myskväll med min underbara mor och Steffo och dessutom mumsig kalkon :) mmm..

~Jacque~


Sötaste <3


Godaste...

Familjen Gilljam <3

Jag är helt överlycklig. Inte nog med att jag har världens underbaraste pojkvän, min pojkvän har världens underbaraste familj också! Fredrik som är så snäll så snäll, han håller på att göra en ny desing till min blogg- skattkammarön. Och Katja som stöttar mig till tusen och lugnar mina hispiga resnerver! Ni är guld värda familjen Gilljam Anna och Christina <3

~Jacque~

Brända popcorn och en vacker vinterdag


Mmm.. Lägenhet fylldes med en obeskrivlig stank och röken från de brända
popcorna låg som en tät dimma över vardagsrumsbordet...Mmm


Solen lyste, men det var väldigt kallt..

  Puss puss 

Jag måste ta ett "chillpill"

Jag är fan oroligt för allt.. Den här resan har verkligen rört om det i huvudet på mig, jag oroar mig över saker som jag inte ens vet kommer inträffa, jag oroar mig för saker som kommer inträffa, jag oroar mig för saker som jag inte  kan göra någonting åt än, jag har ju inte ens kommit dit. Det är ju svårt att fixa saker när man inte ens är där..

Jag måste ta ett ljupt andetag.. Allt kommer att ordna sig till slut, det gör det alltid..
Jag är dock orolig för mina höfter, sist hade jag så ont att jag knappt kunde gå och det var efter två veckor, jäkla berg...
Dessutom tänk om jag inte klarar jobbet, tänk om vi inte hittar någonstans att bo, tänk om vi hittar någon stans att bo men att det är vattenskador i taket, så det blir möggel, så jag får asma, så jag inte kommer orka träna, så jag bara kommer kunna sitta på mig röv och äta och bli fet. Och sen när jag och Emil ska åka hem till bröloppet i juni så kommer jag vara för fet för att få plats på flygplanet, så jag måste stanna, vilket gör att jag blir fasst där för evigt!! aaaaaa...

Ok.. det är kanske bäst att jag går till avdelning 19 (psyk) och skriver in mig på en gång..
Tur att jag har Katja, Sandra och Fredrik som kan lugna mig.. Även Emil och pappa kommmer ju finnas där nere, det löser sig, eller??

~Jacque~

Slö söndag...

Vilken seg dag detta har varit!! Vi vaknade kl 12.30 och sen kollande vi på tre filmer.. Seeegt..
Vi avslutade iaf kvällen med en långpromenad runt Eskilstunaån, var tvungen att rena samvetet lite,
efter alla julmat :)
Jag jobbar måndag, tisdag och sen är jag ledigt fram tills att vi åker, skönt då hinner man förhoppningsvis med allt som skall hinnas med.. Oj oj vad snabbt tiden går, snart är vi där, förhoppningsvis får vi det lita huset vid den gula borgen :)
Men vi får se vad som händer. Fortsättning följer!

~Jacque~

Mysig jul hos mormor, svärmor och syrran


Mormor och morfar
Mormor och morfar

Mammsen
Mamsen


Roliga brädspel hos svärmor


Hehe...


Jag somnade sött den natten :)


Denna bild tog jag på Juldagen, vacker med frost i solsken :)


Juldagen hos syrran bjöd på god kalkon och ett ivrigt julspel


På annandagen var Gurra hos oss. Brottning SM ägde rum i vår säng..


Så fin han är, min lillebror :D

Lillebror på julafton med sin nya mobil

Lillebror fick en ny mobil :)

Jasså då var man bloggare

Jag har länge undrat vad som är grejen med att skriva blogg.
Varför gör människor det? Och vilka tycker om att läsa om andra människors liv och vad är det som är kul med det?
Nu ska jag ge det ett försök iaf. Jag är inte trångsynt, bara nyfiken, så jag hoppas att jag med hjälp av denna blogg kan få svar på de tidigare nämnda frågorna.

Jag har bestämmt mig för att starta denna blogg inför den resa som jag och min älskade sambo ska göra.
Denna sida är till för alla som undrar hur vi har det nera på den lilla ön och vill veta vad vi gör på vårt äventyr!
Jag kommer att försöka dokumentera och diskutera resan från början till slut, med start från och med nu.

Som sagt, vi åker till Madeira, Portugal den 13/1 2009. Inte många dagar kvar! Det är mycket som ska ordnas. Vi måste göra ordning i lägenheten, tömma den på alla personliga saker så att Sara och Linus (dem som ska hyra lägenheten i andrahand) kan få göra vårat hem till deras.

Men en sak i taget. Julen har ju nyss varit här och visst var den mysig. Min älskade lillebror var hemma och det var helt underbart att vara HELA familjen hemma hos mormor. Tänk att det kommer dröja ett helt år innan jag får träffa min lillebror igen.. Bara tanken på det gör så att jag nästan inte vill åka, men som sagt, vi kommer träffa varandra i resten av våra liv så ett år mer eller mindre borde ju inte skada.

Jag fick en nya kamera i julklapp, så jag kommer försöka att lägga ut en hel del bilder!
Jul hos mormor
Jul hos svärmor
Jul hos syrran
Det blir en hel del bilder att gå igenom, men kul är det, jag hittar nya funktioner hela tiden!

~Jacque~

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0