Brödbagare-familjen!
Idag har jag och Emil bakat bröd, det gick bra, dock hade vi ingen brödform utan bakade brödet i en glasform,
det blev ett STORT bröd!


Detta behöver du:
2 brödformar eller en ugnsäker form med högkant.
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
4 dl blandade gryn (solrosfrön, linfrön)
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 liter lättfil
1/2 dl olja (solros, helst men det går bra med matolja eller olivolja)
2 dl mörk sirap
Så här gör du:
Blanda alla torra ingredienser NOGA
Häll i filen, oljan och sirapen i mjölblandningen och blanda NOGA.
Använd helst hushållsassistent eller elvisp med degkrokar.
När allt är NOGA ihop blandat, häll smeten i en smörad form.
Ställ in formen i mitten av ugnen på 175 grader i ca 40 - 100 min, beroende på ugn och form.
Känn om brödet är klar med hjälp av en brödsticka.
Ha en trevlig kväll!
*Jacque*
det blev ett STORT bröd!


Detta behöver du:
2 brödformar eller en ugnsäker form med högkant.
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
4 dl blandade gryn (solrosfrön, linfrön)
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 liter lättfil
1/2 dl olja (solros, helst men det går bra med matolja eller olivolja)
2 dl mörk sirap
Så här gör du:
Blanda alla torra ingredienser NOGA
Häll i filen, oljan och sirapen i mjölblandningen och blanda NOGA.
Använd helst hushållsassistent eller elvisp med degkrokar.
När allt är NOGA ihop blandat, häll smeten i en smörad form.
Ställ in formen i mitten av ugnen på 175 grader i ca 40 - 100 min, beroende på ugn och form.
Känn om brödet är klar med hjälp av en brödsticka.
Nu ska jag äta en nybakad smörgås med rökt ost på!
Ha en trevlig kväll!
*Jacque*
Kommentarer
Trackback