Chockladkladdkaka utan mjöl och socker
Kvällen tillbringade jag hemma hos min vän Johanna, vi bakade, tittade på film och pratade gamla minnen.
En mycket trevlig kväll med god mat och efterrätt som vi åt upp innan maten :D
Recept (Från Aftonbladet kak- och bakserie, Baka smalt)
Denna chokladkladdkaka är jättegod och lite snällare mot figuren.
8-10 bitar
Detta behöver du
100 g mörk choklad (ej över 70%)
125 g smör
1/2 dl färligt kaffe (vanligt svart)
1/2 dl flytande honung
2 ägg
1 krm salt
smör till formen
2 dl hackade/krossade nötter eller kokos till formen
1 form (helst en mindre springform med avtagbar kant)
Så här gör du

Chockladkladdkaka med chokladglass och banan, gotti gott.
Sov gott mina vänner <3
*Jacque*
En mycket trevlig kväll med god mat och efterrätt som vi åt upp innan maten :D
Recept (Från Aftonbladet kak- och bakserie, Baka smalt)
Denna chokladkladdkaka är jättegod och lite snällare mot figuren.
8-10 bitar
Detta behöver du
100 g mörk choklad (ej över 70%)
125 g smör
1/2 dl färligt kaffe (vanligt svart)
1/2 dl flytande honung
2 ägg
1 krm salt
smör till formen
2 dl hackade/krossade nötter eller kokos till formen
1 form (helst en mindre springform med avtagbar kant)
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chockladen i små bitar. Smält chokladen och smöret i en kastrull. Blanda i kaffet och honungen.
- Vispa ägg och salt fluffigt i några minuter. (använd elvisp)
- Vänd försiktigt ner (vispa inte) chockladblandningen i äggen. Smörj en form och bröa med nöttkrosset eller kokosen.
- Häll chokladsmeten i formen och ställ in på galler i nedre delen av ugnen. Baka i 30-35 min, kakan ska vara stel ej simmig.
- Servera exempelvis med glass och banan eller bär. Kakan behåller sin saftighet och är lika god dagen efter!

Chockladkladdkaka med chokladglass och banan, gotti gott.
Sov gott mina vänner <3
*Jacque*
Kommentarer
Trackback