Matblogg del 1 - Kärleksfyllda köttbullar
Tidigare idag talade jag med min mormor, och vi började tala om Köttbullar. Det är nämligen så att min mormor råkar göra världens godaste köttbullar och jag vill så gärna veta hur hon gör dem. När jag frågade henne idag, så nämde hon de vanliga "traditionella" ingredienserna, sen sa hon "så gör jag köttbullarna med kärlek i matlagningen". Japp där har vi det, den hemliga ingrediensen är kärlek! Tack mormor.
Detta insperade mig, nedan följer min kärleksförklaring till denna omtycka bulle...
Detta behöver du:
Köttsmeten:
1 gullök, riven
3 vitlöksklyftor (efter smak), presseade
1 liten, röd, färsk chili, finhackad
Kryddor du tycker om, jag vill gärna ha: Änglagårds; Sensuella Isabella och Heta Nätter, Paprikapulver, PiriPiri-krydda och Allkrydda, dessutom en liten nypa malen Nejlikor samt några droppar Citronsaft.
Idag hade jag även i 1/2 dl färskriven Parmensanost.
500g Nöttfärs

1) Blanda alla kryddor och lök låt svälla 10 min
2) Ha ner köttfärsen i kryddblandnigen, blanda väl.

3)Rulla bulla... 4)Stek på hög värme i några minuter, i olja och smör

5)Sänk värmen och lägg på ett kastrull-lock, detta gör så att köttbullarna får kokas lite och blir härligt saftiga.

Snart är även fikat klart, fortsättning följer!
*Jacqueline*
Detta insperade mig, nedan följer min kärleksförklaring till denna omtycka bulle...
Detta behöver du:
Köttsmeten:
1 gullök, riven
3 vitlöksklyftor (efter smak), presseade
1 liten, röd, färsk chili, finhackad
Kryddor du tycker om, jag vill gärna ha: Änglagårds; Sensuella Isabella och Heta Nätter, Paprikapulver, PiriPiri-krydda och Allkrydda, dessutom en liten nypa malen Nejlikor samt några droppar Citronsaft.
Idag hade jag även i 1/2 dl färskriven Parmensanost.
500g Nöttfärs


1) Blanda alla kryddor och lök låt svälla 10 min
2) Ha ner köttfärsen i kryddblandnigen, blanda väl.


3)Rulla bulla... 4)Stek på hög värme i några minuter, i olja och smör


5)Sänk värmen och lägg på ett kastrull-lock, detta gör så att köttbullarna får kokas lite och blir härligt saftiga.

Servera med potatismos, eller i detta fall,
ugnsbakta räfflade potatisskivor med brunsås och paprika!
Smaklig måltid. ugnsbakta räfflade potatisskivor med brunsås och paprika!
Snart är även fikat klart, fortsättning följer!
*Jacqueline*
Kommentarer
Trackback