Nybakat bröd!
Slutet av månaden och pengarna börjar ta slut...
Perfekt, att baka eget bröd!
Sååå, man tager vad man haver...
I detta jättelättbakade bröd behöver du:
(ger tio brödkakor)
1 1/2 kg vetemjöl (eller dinkelmjöl för ett grövre bröd)
3-5 dl havregryn (eller fiberberkiat havregryn för ett grövre bröd)
1 paket (ca 11gram) torrgäst
en nypa salt
olivolja och vatten
1.) Blanda ihop alla det torra ingredienserna noga.
2.) Samksätt gärna med tillexempel:
solrosfrön, linfrön, sesamfrön, russin eller kardemumma (ta vad du har hemma)
3.) Blanda ihop samaksättarna med de övriga torra ingredienserna.
Gör som en grop i mjölblandningen och häll ca 1/2-1dl olivolja och ca 2- 3 dl ljummet vatten i gropen.
4.) Blanda olivoljan och vattnet med mjölblandningen, använd fingertopparna och arbeta sedan degen med händerna.
Degen ska vara lite kladdig men det ska vara fast och inte fastna i bunken.
5.) Låt degen jästa i 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 210 grader.
Smörj en plåt med olivolja. Och när degen har jäst klart, gör små bullar av degen och lägg bullarna på plåten. Plattaut dem en aning. Bullarna rullar du lätt i handen och dem ska vara ungeför lika stora som din handflata.
6.) Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 20 minuter, när ytan är hårt är brödet klart!

Perfekt, att baka eget bröd!
Sååå, man tager vad man haver...
I detta jättelättbakade bröd behöver du:
(ger tio brödkakor)
1 1/2 kg vetemjöl (eller dinkelmjöl för ett grövre bröd)
3-5 dl havregryn (eller fiberberkiat havregryn för ett grövre bröd)
1 paket (ca 11gram) torrgäst
en nypa salt
olivolja och vatten
1.) Blanda ihop alla det torra ingredienserna noga.
2.) Samksätt gärna med tillexempel:
solrosfrön, linfrön, sesamfrön, russin eller kardemumma (ta vad du har hemma)
3.) Blanda ihop samaksättarna med de övriga torra ingredienserna.
Gör som en grop i mjölblandningen och häll ca 1/2-1dl olivolja och ca 2- 3 dl ljummet vatten i gropen.
4.) Blanda olivoljan och vattnet med mjölblandningen, använd fingertopparna och arbeta sedan degen med händerna.
Degen ska vara lite kladdig men det ska vara fast och inte fastna i bunken.
5.) Låt degen jästa i 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 210 grader.
Smörj en plåt med olivolja. Och när degen har jäst klart, gör små bullar av degen och lägg bullarna på plåten. Plattaut dem en aning. Bullarna rullar du lätt i handen och dem ska vara ungeför lika stora som din handflata.
6.) Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 20 minuter, när ytan är hårt är brödet klart!

Lycka till!
Låt mig veta om du bakar brödet, hur det gick och om du tyckte om det.
Sov gott!
*Jacque*
Låt mig veta om du bakar brödet, hur det gick och om du tyckte om det.
Sov gott!
*Jacque*
Kommentarer
Postat av: svärmor
Vilketfint bröd du bakat,jättekul. Kramar svärmor
Trackback